Tarieven

De tarieven voor orthodontische zorg zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijk de tarieven hier.

Duur van de behandeling

De totale kosten van een orthodontische behandeling zijn afhankelijk van de duur (aantal behandelmaanden/controles ) en van de soort apparatuur (materiaalkosten) die nodig zijn. 

Hoe lang een orthodontische behandeling duurt, is van te voren niet met zekerheid te zeggen. Dat is afhankelijk van veel factoren, zoals groei en ontwikkeling van het gezicht, de gebitsontwikkeling en de medewerking van de patiënt.

De gemiddelde actieve behandelperiode bij een regulier orthodontisch traject is 18 tot 30 maanden. Of wel zo’n 2 jaar gemiddeld. Daarna volgt een retentieperiode van ongeveer een jaar, zodat de tanden en kiezen in hun nieuwe positie blijven staan.

Om ervoor te zorgen dat het gebit daarna niet gaat schuiven, plaatsen we zogenoemde retentieapparatuur in de mond. Dit is bijvoobeeld een draad of spalkje achter de voortanden. 

Materiaalkosten

De kosten voor het materiaal variëren per type beugel en per laboratorium. Daarom verschillen ze per praktijk. In een offerte die u ontvangt voor de start van de behandeling worden de te verwachten kosten gespecificeerd. 

Er zijn grote verschillen in werking en comfort tussen de typen beugels. Tijdens de planbespreking lichten wij dit toe. Uiteraard bent u volledig vrij in uw keuze.

De materiaalkosten voor brackets en draden die we in rekening brengen variëren van € 250-800, afhankelijk van het soort bracket dat u kiest. De voor- en nadelen van alle opties bespreken we uitgebreid tijdens de planbespreking. 

Facturering

De facturering van OrthoMosa wordt verzorgd door NetPoint Factoring. Op uw verzoek sturen we de rekening rechtstreeks naar uw adres. Als u contant betaalt in de praktijk, dan krijgt u van ons de nota mee die u zelf kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Let op: u kunt bij ons niet pinnen.

Het hangt van uw verzekeringspolis af welk deel van de behandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. We werken met ZorgSom, een systeem waarin wij kunnen checken hoe u voor orthodontie verzekerd bent. De verantwoordelijkheid ligt bij echter uzelf.

Controleer altijd voordat u met een orthodontiebehandeling start hoe u verzekerd bent, liefst al voor het eerste consult. Vraag daarbij naar uw percentagevergoeding en naar de maximale vergoeding. Let op: het genoemde bedrag is vaak geen jaarlijkse vergoeding, maar geldt voor de gehele looptijd van de verzekering.

  OPENINGSTIJDEN

MA – DO 08:00–17:00
VRIJ 08:00–12:00
ZA – ZO Gesloten

ERVARINGEN

ONZE PRAKTIJK

BLIJF OP DE HOOGTE