Project Description

Separeren

Bij het separeren worden kleine elastiekjes tussen de kiezen geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat. Daardoor kunnen een paar dagen later banden geplaatst worden. De elastiekjes plaatsen we met een tangetje. Dit is in enkele seconden gebeurd.

Als de elastiekjes geplaatst zijn, kan een drukkend gevoel ontstaan. Doordat de kiezen zich gaan verplaatsen, kunnen de tanden wat gevoelig worden. Dit duurt ongeveer 2 à 3 dagen. Als de pijn te hevig is, kan een paracetamol worden ingenomen. Verwijder de elastiekjes niet. Controleer elke dag even of ze nog tussen de kiezen zitten.

Elastiekjes los of verloren

De assistente geeft aan hoeveel elastieken in totaal geplaatst zijn. Door het eten van plakkerig voedsel zoals snoep en kauwgom kunnen elastiekjes verloren gaan. Verliest uw kind een elastiek de dag voor de plaatsing van de apparatuur, dan hoeft u geen contact op te nemen met de praktijk. Een dag later is er nog voldoende ruimte voor de plaatsing van banden. Verliest uw kind al snel een elastiek, neem dan wel even contact op met de praktijk voor overleg.

  SOORTEN BEUGELS

  OPENINGSTIJDEN

MA – DO 08:00–17:00
VRIJ 08:00–12:00
ZA – ZO Gesloten

ONZE PRAKTIJK