Project Description

Onzichtbare beugel/Invisalign

Het rechtzetten van de tanden zonder brackets is mogelijk met de doorzichtige beugel van Invisalign. Invisalign is een serie doorzichtige plastic hoesjes (aligners), die over de tanden schuiven en doorgaans tussen de 7 tot 14 dagen gewisseld worden. Het systeem heeft meer voordelen ten opzichte van de vaste apparatuur dan alleen de esthetiek.

Voordelen

Met Invisalign zijn minder bezoeken aan de praktijk nodig, heeft u minder problemen met losse brackets en/of prikkende draden en méér draagcomfort. Eten kan zonder de aligners en het schoonhouden van het gebit is een stuk makkelijker dan bij vaste apparatuur. Invisalign kan zowel bij de jeugd als bij volwassenen worden toegepast op het moment dat dit uit de diagnose en behandelplanning blijkt. Complexe gevallen kunnen mogelijk beter met vaste apparatuur worden behandeld.

Behandeling in stappen

Invisalign werkt met een zogenoemde ClinCheck. Dit is een film van de behandeling, opgedeeld in meerdere stappen. Bij elke stap hoort een aligner. Bij de bespreking van de ClinCheck ziet u precies hoeveel aligners nodig zijn om tot een optimaal resultaat te komen. Ook ziet u welke tanden en kiezen tijdens de behandeling zogenoemde attachments krijgen: minimale ophogingen/verdikkingen die zorgen dat elke tand afzonderlijk de juiste druk krijgt. Uiteraard verwijderen we deze attachments na de behandeling.

Na het opstellen van het behandelplan krijgt u tijdens de planbespreking te horen of Invisalign voor u geschikt is. Zodra de behandeling klaar is en alle aligners zijn gebruikt, kijken we of het eindresultaat behaald is. In een enkel geval blijkt een refinement nodig. Dat betekent dat extra aligners nodig zijn. Deze extra aligners zijn in de behandeling inbegrepen.

Als nieuwe aligners nodig zijn door verlies of onzorgvuldig gebruik, dan brengen wij deze in rekening. Extra aligners leiden logischerwijs ook tot méér controles dan in eerste instantie voorzien.

  SOORTEN BEUGELS

  OPENINGSTIJDEN

MA – DO 08:00–17:00
VRIJ 08:00–12:00
ZA – ZO Gesloten

ONZE PRAKTIJK