Actieve behandeling bij kinderen

Bij kinderen bestaat de eerste fase van de behandeling vaak uit het opheffen van verkeerde gewoontes zoals duim- en vingerzuigen, incorrect slikgedrag en mondademhaling. Mede door deze gewoontes ontstaan afwijkingen in de groei. Denk aan de ontwikkeling van het gezicht en kaakpositie. Maar ook de positie van de tanden en kiezen wordt nadelig beïnvloed.

Kaken in positie

Voorkomen of behandelen van problemen in een zo vroeg mogelijk stadium is cruciaal voor een verdere optimale groei van uw kind. Daarom verwijzen we door naar bijvoorbeeld een logopediste, osteopaat of KNO-arts. Bij kinderen brengen we allereerst de kaken in de juiste positie. Ook verwijzen we uw kind soms naar de tandarts voor het verwijderen van een melkelement. Bijvoorbeeld bij plaatsgebrek of te late wissel van het element.

Waarom jong starten met orthodontie?

Groeiproblemen aan de kaken kunnen we al vroeg, in het melkgebit, vaststellen. Een tijdige behandeling kan orthodontische behandeling op latere leeftijd voorkomen of maakt de behandeling op z´n minst eenvoudiger. Bij mooie rechte voortanden denken ouders niet direct aan het maken van een afspraak. Toch constateert de arts vaak problemen bij de kiezen. Of is er sprake van ruimtegebrek of slecht op elkaar passende kaken.

Bij jonge kinderen halen we resultaten die bij oudere volgroeide kinderen niet meer mogelijk zijn. Als de eerste wissel vroeg heeft plaatsgevonden, is er soms al slijtage van blijvende tanden. Een vroege behandeling kan dan verdere slijtage voorkomen.

Voor en na foto’s

kind beugel voorkind na foto beugel

  OPENINGSTIJDEN

MA – DO 08:00–17:00
VRIJ 08:00–12:00
ZA – ZO Gesloten

ERVARINGEN

ONZE PRAKTIJK

BLIJF OP DE HOOGTE

Vroegbehandeling bij kinderen

Beugel maastricht

Dat je nog niet naar de ortho hoeft omdat je nog niet uitgewisseld bent, is inmiddels achterhaald.

LEES MEER

Tieners

Beugel maastricht

Bijna de helft van de tieners draagt tegenwoordig een beugel. Zij vertegenwoordigen de grootste groep in de praktijk.

LEES MEER

Volwassenen

Beugel maastricht

Niet (meer) tevreden over de stand van je tanden? Er is heel veel mogelijk.

LEES MEER