Actieve behandeling bij jongeren

Heeft uw kind een grote overbeet of diepe beet? Dan is dit het best te corrigeren vóór of tijdens de groeispurt van het kind. De groeispurt begint bij de meisjes eerder dan bij de jongens. Komt het kind pas in de praktijk nadat de groeispurt is afgelopen, dan zijn we te laat met de correctie ervan. Een groeibeugel (Twin Block) is dan niet meer te gebruiken. Er zijn wel nog alternatieven, maar die zijn veel ingrijpender. 

Een alternatief is Inter Molar Distractie Osteogenese (IMDO). Tussen de groeispurt en de achttiende verjaardag zit een periode van 4-5 jaar waarin we deze techniek kunnen toepassen.Hierbij maken we de onderkaak langer door gelijktijdige distractie links en rechts. De distractoren worden onder volledige narcose geplaatst. Is uw kind uitgegroeid en rond de 17-18 jaar? Dan kan met een kaakoperatie/ osteotomie de onderkaak naar voren worden geplaatst.

IMDO versus osteotomie

Het grote verschil tussen IMDO en klassieke kaakchirurgie (osteotomie) is dat bij IMDO de zenuw en bloedvaten intact blijven. Met stimulatie van de botgroei door trekkracht maakt het lichaam eigen bot aan wat de onderkaak geleidelijk langer maakt.

Bij osteotomie wordt de kaak in één verplaatsing naar voren geplaatst. Dit vormt een risico voor de zenuw- en bloedvaten. De ontstane ruimte tussen de kaakdelen wordt opgevuld met lichaamseigen of kunstmatig bot en strak gefixeerd.

Voor en na foto’s

tiener voor beugel fototiener na beugel foto
Voor foto tiener beugelna foto tiener beugel

  OPENINGSTIJDEN

MA – DO 08:00–17:00
VRIJ 08:00–12:00
ZA – ZO Gesloten

ERVARINGEN

ONZE PRAKTIJK

BLIJF OP DE HOOGTE

Vroegbehandeling bij kinderen

Beugel maastricht

Dat je nog niet naar de ortho hoeft omdat je nog niet uitgewisseld bent, is inmiddels achterhaald.

LEES MEER

Tieners

Beugel maastricht

Bijna de helft van de tieners draagt tegenwoordig een beugel. Zij vertegenwoordigen de grootste groep in de praktijk.

LEES MEER

Volwassenen

Beugel maastricht

Niet (meer) tevreden over de stand van je tanden? Er is heel veel mogelijk.

LEES MEER